Personal Safety Products
Betaalinstanties
PSP Youtube
PSP Facebook

Veelgestelde vragen

Ja, de X-Marker is het Maximale wat men wettelijk gezien mag gebruiken. Het mag niet traanverwekkend, verstikkend of weerloosmakend zijn en het mag ook geen giftige stoffen bevatten. De werkgroep advies wapens en munitie heeft bepaald dat een product zoals de X-Marker niet onder de wapenwet valt en de minister van Justitie heeft dit advies opgevolgd. Dus de X-Marker is geen verboden wapen en valt derhalve ook niet onder Artikel 2 categorie II onder 6 van de Wet Wapens en Munitie.
De X-Marker mag pas gebruikt worden als je al aangevallen wordt. Iedere vorm van verweer zou meer agressie op kunnen leveren dus moet je voor jezelf bepalen of dat je jezelf wil verweren of dat je een weerloos slachtoffer wil worden. Feit is wel dat als de dader bespoten is hij/zij zich goed beseft dat verdere geweldpleging leid tot een zwaardere veroordeling bij aanhouding. Zorg er daarom ook voor dat als je gespoten hebt je zo snel mogelijk weg moet gaan om de politie te waarschuwen.
Het is niet uitgesloten dat er ooit misbruik zal zijn maar hier gaan wij niet van uit. De verkoopprijs is toch een belemmering voor misbruik. Degene die de X-Marker misbruikt zal trouwens ook gestraft worden want hij/zij heeft altijd een beetje blauw op de wijsvinger na de X-Marker gebruikt te hebben. Hij/zij kan dus nooit zeggen dat hij/zij niet gespoten heeft.
De kans dat dit gebeurt is klein. De dader moet wel erg dom zijn om iemand te beroven d.m.v. de X-Marker. Je schakelt namelijk iemand niet uit en zal toch fysiek contact krijgen met degene die bespoten is. De dader wordt dus ook gemarkeerd op kleding/handen waarna hij/zij weer gemakkelijk getraceerd kan worden. Tevens zal de dader eerder kiezen voor een goedkoper middel zoals mes of traangas.
Ja en Nee. Staat er iemand met een pistool tegenover je hang dan niet de held uit. Je kunt wel afstand houden met de X-Marker (2,5 meter). Om je te raken met een steekwapen moet de dader dicht bij je in de buurt komen om je te kunnen raken. Zorg voor je eigen veiligheid en probeer de situatie zo rustig mogelijk in te schatten.
Ja, om je te kunnen bijten moet een hond weten waar je staat. Als hij niets ziet zal hij ook niet kunnen bijten. Op haren hecht de X-Marker niet dus de hond kan gewoon schoongewassen worden.
Een hond mag niet zonder leiband rondlopen dus is de eigenaar verantwoordelijk voor de gevolgen. Doe ook hiervan aangifte bij de politie, je krijgt ook hier gratis een nieuwe de X-Marker voor.
Als de politie twijfelt of het een verboden wapen betreft dan mogen zij hem meenemen voor onderzoek. Hieruit zal blijken dat de X-Marker toegestaan is en wordt hij teruggeven. Teken nooit een afstandsverklaring want dan ben je hem kwijt en krijgt hem ook nooit terug. De bekendheid onder de politiekorpsen is momenteel groot dus de kans van inbeslagname is gering.
Ja, indien je de X-Marker rechtvaardig gebruikt hebt ga je aangifte doen bij de politie. Hiervan krijg je een proces verbaal van aangifte. Hier stuur je een kopie van naar PSP BV en deze sturen gratis een nieuw exemplaar op. Sluit de correcte adresgegevens bij!! ( naar postbus 1616, 5602BP EINDHOVEN). Deze service geldt voor de eerste 3 jaar na de originele aankoop, stuur daarom ook de lege X-Marker mee.
Tussen de 1 en de 3 dagen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel zit er op het gezicht, hoelang en huidtype. Heb je een vettige huid en kun je meteen gaan douchen dan is de kans groot dat je het meeste eraf krijgt. Heb je een hele droge huid en zit het er erg lang op dan is de kans groot dat het 3 dagen zichtbaar is. Een gemiddelde aanvaller moet een half uur reizen om te kunnen douchen. Dit is lang genoeg om in de poriën te trekken.
Nee, het is namelijk geen huis tuin en keuken verf. Het trekt in de poriën net zoals een Henna tatoeage.
Ook mensen met een donkere huid zullen stilstaan als zij niets zien. Dit geeft jou de kans om weg te komen. Na de eerste aanval zit de kleding en de huid onder een felblauw schuim wat erg opvalt. Na een douche beurt zal het op ook een zeer donker gezicht donkere vlekken achterlaten. Ieder ras heeft echter witte handpalmen waarop het zeer duidelijk zichtbaar is.
Het is mogelijk om meerdere personen te bespuiten, wij raden aan om het te beperken tot 1 persoon. Bij meerder aanvallers is de dreiging na gebruik vaak al genoeg om niet bespoten te willen worden.
Ja maar wij raden dit te sterkste af. Na éénmaal gespoten te hebben is het onmogelijk om te beoordelen hoeveel er nog in de spray zit. Bij een volgend voorval kan het restant wellicht onvoldoende zijn. Bij rechtvaardig gebruik krijg je toch gratis een nieuw exemplaar dus waarom het risico lopen.
Nee, alle ingrediënten komen uit de cosmetica en voedingsindustrie en zijn uitvoerig getest. Het tast de huid en ogen niet aan en ook bij inname zijn er geen langdurige gevolgen. Krijgt een dader er veel van binnen, dan moet hij/zij even contact opnemen met een dokter.
Ja. Laten wij voorop stellen dat indien u alert blijft op uw omgeving en altijd bewust blijft uitkijken voor een eventuele aanval, en het voorhanden hebben van een X-Marker er meer dan een grote kans is dat U de aanval kunt weren of minimaliseren. Het schuim komt in de aanvaller zijn gezicht en hij zal instinctief zijn handen gebruiken om zijn dichtgeknepen ogen vrij te maken. Zie het als shampoo of zeep onder de douche, het doet niet echt pijn maar je spoelt net zolang door totdat je zeker weet dat het weg is. Ook weet een aanvaller niet wat er gespoten is, dit maakt hem wel voorzichtig met het openen.
Ja, het grote voordeel voor een dader is de anonimiteit. Hij kan de politie kruisen zonder dat zij hem herkennen als dader. Iemand met een blauw gezicht en handen trekt zeker de aandacht waarna zij hem minstens zijn gegevens zullen vragen welke later zeker van pas zullen komen.
In Nederland ja, echter als er ergens huisregels gelden waarin is opgenomen dat het voorhanden hebben van de X-Marker niet wenselijk is moet men hieraan gehoor geven. Denk aan uitgaansgelegenheden of voetbalwedstrijden. Lever het dan in bij de ingang en haal het na afloop weer op zodat je weer veilig over straat kunt. De portiers mogen het niet in beslag nemen om niet meer terug te geven. Mocht dit wel gebeuren neem dan contact op met de politie om aangifte te doen van diefstal. Doe dit terplekke zodat aangetoond kan worden dat het de X-Marker betreft en niet bijvoorbeeld traangas.
3 jaar. Let wel, het onnodig in de zon laten staan of het onbeschermd in de vrieskou kan de levensduur ernstig bekorten. Ga dus zuinig om met de spray zodat u weet dat hij iets voor u kan betekenen als u hem nodig heeft.
De X-Marker mag gebruikt worden binnen de richtlijnen van het Nederlandse recht. Grofweg houdt dit in dat wanneer lijf of goed in direct gevaar is men zich mag verdedigen om zich in veiligheid te kunnen brengen. Dit geldt voor eigen lijf en goed maar ook voor een anders lijf of goed. Eerbaarheid valt hier ook onder en mag dus zeker beschermt worden. Het betreft een echte aanval en dus niet verbaal geweld. Bij schelden mag niet gespoten worden alleen als een aanval fysiek wordt.
Laat de X-Marker bij kamertemperatuur ontdooien, niet in warm water of magnetron! Laat dit niet te vaak gebeuren want dit kan de houdbaarheid bekorten.
Nee, misbruik zal worden bestraft en dit zal civielrechtelijk gebeuren tenzij het een medewerker van de overheid betreft (Politie, ambtenaar of lid van het koninklijk huis). Dan zal een strafrechtelijk traject ingezet worden. De boetes kunnen zwaar zijn. Wij staan achter vervolging van misbruik. De X-Marker is bedoelt om de zwakkeren in de samenleving te beschermen, niet om hun kwaad te doen.

De X-Marker is geen “Funspray”.
Uit de meeste gangbare stoffen is het te verwijderen. Dit geld ook voor materialen met een gladde afwerking zoals linoleum, glas, metaal,glad leer, gelakt hout etc. Uit materialen met een open structuur is dit moeilijk, zoals stucwerk, onbehandeld hout en diverse interieur materialen. Let dus op waar je het spuit.
Ja, tot 2,5 meter trefzeker. Je overbrugt een afstand van ongeveer 4 meter. De meeste aanvallen vinden plaats binnen de 2,5 meter.
Ja, De media heeft op een gegeven moment de naam Smurfenspray verzonnen en zo wordt er vaak gerefereerd naar bladen, kranten, radio en televisie. Wat echter wel belangrijk is dat mensen weten dat het om De X-Marker gaat.


PSP Footerlogo


Privacybeleid / AVG GDPR
Sinds 25 mei 2018 moet elke organisatie in Europa voldoen aan nieuwe wetgeving om persoonsgegevens te mogen verwerken en bewerken. Waar iedereen aan moet voldoen is binnen Nederland omschreven in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Dat geldt dus ook voor persoonsgegevens die via onze website en e-mail accounts binnen komen. Wij hebben er alles aan gedaan om secuur met uw gegevens om te gaan. Voor meer informatie kunt u onze privacyrichtlijnen doornemen.